eSenaatti 08/2019 Puheenjohtaja Kari Eharin tervehdys

Olen Kari Ehari, kuuskymppinen yrittäjä Joensuun Nuorkauppakamarista ja tämän vuoden Puheenjohtaja. Asuinpaikka Helsinki. Kamariuraa 31 vuotta, Senaattorina 25 vuotta.

Tämän vuoden tavoitteena on edellisten tavoin lisätä senaattorien hyvinvointia sekä vuorovaikutusta ja näkyvyyttä paikallisten Nuorkauppakamareiden kanssa. Kun Senaattorit tuntevat toisensa ja viihtyvät keskenään, pystyvät he parhaiten olemaan kamareiden tukena. Viime kaudella aloitettu SenaattoriStart on hyvin yhdistänyt kamareita ja Senaattoreita. Ja tuonut mukaan toiminnasta poissa olleita Senaattoreita. Suomen Senaatti on Euroopan toiseksi suurin senaatti jäsenmäärältään. Kansainvälisyys on yksi Nuorkauppakamaritoiminnan kulmakivistä.

Kansainvälisyyttä tuodaan enemmän esille Senaatin toiminnassa. SenaattoriStarttia esiteltiin Euroopan Senaatin vuosikokouksessa toukokuussa Lyonissa ja se herätti suurta kiinnostusta. Myös Senaattoreiden kannattaa siis viedä suomalaista osaamista maailmalle. Euroopan Senaatin nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.jci-senate.eu/. Facebookissa on mm. ryhmät JCI Senators ja JCI Senator.com. Näissä voi tutustua muiden maiden toimintaan.

Mukavaa paikallista ja kansainvälistä Senaattori-vuotta!

-Kari #52188

Uusi hallitus

Nuuksiossa hallituksen jäseniksi valittiin varapuheenjohtaja Jarno Kanninen Tampereen Nuorkauppakamarista, Jarmo Malin Turun Nuorkauppakamarista ja Michaela Palmberg Suomen Nuorkauppakamareista, missä hän toimii varapuheenjohtajana. Hallitukseen kuuluu myös: edellisen vuoden puheenjohtaja Mike von Wehrt Vihdin Nuorkauppakamarista. Senaatin puheenjohtajan erityisavustajaksi kutsuttiin Sarianna Visuri (Helsingin Nuorkauppakamari), varapuheenjohtajan erityisavustaja Tuula Erolainen (Havis Amandan Nuorkauppakamari), viestintäpäällikkö Salla Laiho (Havis Amandan Nuorkauppakamari) sekä talouspäällikkö Osmo Soinio (Turun Nuorkauppakamari).

Senaatin hallituksen kokouksiin kutsutaan myös alueleaderit Janne Puurunen (Turun Nkk, alue A), Saara Liukkonen (Mikkelin Nkk, alue B), Jari Toivola (Kankaanpään Nkk, alue C) ja Matti Nevalainen (Ylä-Savon Nkk, alue D).

Maailman kokous Tallinnassa
Tämän vuoden Maailman kokous pidetään Tallinnassa 4.-8.11. Nyt olisi kokous lähellä. Seuraava on Japanissa. Jos kokousmatka tuntuu liian lyhyeltä, voi Finnairilla hakea vauhtia maailmalta. Helsingin kokoukseen muutamat kamarit taisivat aikanaan näin tehdä. SNKK:n tavoite on olla suurin delegaation kokouksessa. Eiköhän pidetä huoli että Suomella on myös suurin delegaation Senaattoreista.

Käy tutustumassa https://www.jciwc2019.com/jci-senate-program/

JCI Finland Foundation -tarjous MeSenaatti-lahjoittajille!

JCI Finland Foundation on Suomen Nuorkauppakamareiden vuoden 2010 lopussa perustettu rahasto. Rahaston tarkoituksena on tukea Suomen Nuorkauppakamarit ry:n jäsenyhdistyksiä (kamareita), joille voidaan perustellusta hakemuksesta myöntää rahastosta taloudellista avustusta ennalta määriteltävään tarkoitukseen, joka on linjassa SNKK:n strategisten painopistealueiden kanssa. Rahasto tukee ensi-sijaisesti pieniä sekä haasteellisessa tilanteessa toimivia kamareita. Tukea voidaan myöntää myös uusien kamarien perustamiseen.

JCI Finland Foundation jakaa siis vuosittain avustuksia tukeakseen kamareiden aktiivista ja vaikuttavaa toimintaa omalla toiminta-alueellaan. Vuonna 2019 avustuksia myönnetään projekteihin tai tapahtumiin, jotka:

  • tukevat Suomen Nuorkauppakamarien strategisten tavoitteiden saavuttamista ja/tai
  • kohdistuu jäsenhankintaan tai jäsenaktiivisuuden nostoon ja/tai
  • elvyttää kamaritoimintaa

Lahjoittamalla rahastoon lahjoittaja saa itselleen JCI Finland Foundation -jäsenyyden ja sen osoituksena gaalassa käytettävän nimikkopinssin. Jäsenyyteen kuuluu ikuinen oikeus osallistua Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisiin- ja aluekokouksiin, minkä lisäksi kansallisten kokousten yhteydessä järjestetään lahjoittajille oma JCI Finland Foundation -cocktailtilaisuus.

Lahjoitus, jolla jäsenyyden saa, on 400 euroa. MeSenaatti-lahjoittajana sinun on nyt kuitenkin mahdollista lunastaa JCI Finland Foundation -jäsenyys itsellesi 250 eurolla. Tämä tarjous on voimassa vuoden 2019 ajan!

Nyt, jos koskaan kannattaa siis lahjoittaa, mikäli haluat tukea kamareiden toimintaa ja jatkuvuutta sekä uusien kamareiden perustamista. Jos olet saanut nuorkauppakamaritoiminnalta paljon ja haluat nyt puolestasi antaa eväitä tulevaisuuden tekijöille, on tämä oivallinen tilaisuus siihen. Mikäli haluat tarjouksen hyödyntää ota yhteyttä Anna-Mari Alkioon.

Terveisin,

Anna-Mari Alkio
Kansallinen päällikkö (NO)
Projektit ja toiminta, Suomen Nuorkauppakamarit ry
anna-mari.alkio@jci.fi